Varför uppgradera till Umbraco CMS 13?

I över 10 år har vi på Blinka Blå jobbat med Umbraco och hjälpt flertalet kunder med uppgradering. Med ökande krav på säkerhet, stabilitet, prestanda, tillgänglighet och enkelt underhåll är det avgörande att hålla webbplatsen uppdaterad och att följa med i uppgraderingarna. Särskilt om verksamheten vill att webbplatsen fortsatt svarar mot alla de krav som ställdes när webbplatsen en gång utvecklades. 

För de som fortfarande förlitar sig på äldre versioner av Umbraco CMS, som Umbraco CMS 7 eller 8, är det dags att överväga en uppgradering till den senaste versionen - Umbraco CMS 13. Detta steg garanterar inte bara förbättrad funktionalitet och säkerhet, utan låser även upp ett myller av nya funktioner som kommer underlätta det fortsatta arbetet med webbplatsen. Dessutom har Umbraco avvecklat såväl support och underhåll av 7:an och upp till Umbraco CMS 11 avvecklas supporten under 2024. Så visst är det hög tid nu!

Citationstecken
Med förbättrad säkerhet, bättre prestanda, avancerade redaktörsverktyg och sömlösa integrationer är uppgraderingen en strategisk och långsiktig investering i din digitala närvaro.

Men vad får vi om vi uppgraderar Umbraco CMS till version 13? 

Låt oss gå igenom de mest avgörande argumenten för uppgradering:

 1. Förbättrade säkerhetsåtgärder:
  Umbraco CMS 13 integrerar de senaste säkerhetsprotokollen och patcharna, vilket skyddar din webbplats mot potentiella sårbarheter och cyberhot. Med säkerhetsbrott som blir allt vanligare, säkerställer uppgraderingen att din webbplats förblir motståndskraftig och skyddad, vilket ger både dig och dina användare lugn och ro.

 2. Förbättrad prestanda och hastighet:
  Med varje ny iteration genomgår Umbraco CMS prestandaoptimeringar för att leverera snabbare laddningstider och smidigare användarupplevelser. Uppgradering till Umbraco CMS 13 kan markant öka din webbplats hastighet och responsivitet, vilket minskar avvisningsfrekvensen och förbättrar den övergripande användarupplevelsen.

 3. Avancerade innehållshanteringsegenskaper:
  Umbraco CMS 13 introducerar en rad innovativa funktioner som är utformade för att effektivisera processerna för innehållsskapande, redigering och publicering. Från intuitiva dra-och-släpp-gränssnitt till robusta versionskontrollmekanismer, ger den senaste versionen innehållshantere med kraftfulla verktyg för att effektivt hantera digitala tillgångar och upprätthålla konsistens över flera kanaler.

 4. Sömlös integration med moderna tekniker:
  När tekniken utvecklas förväntar sig också webbplatsbesökare mer. Umbraco CMS 13 integrerar sömlöst med moderna teknologier och ramverk, exempelvis .NET 8, vilket gör att du kan dra nytta av de senaste trenderna inom webbutveckling. Oavsett om det handlar om att implementera responsiva designprinciper, integrera med tredjeparts-API: er eller omfamna headless-arkitektur, öppnar uppgraderingen upp en värld av möjligheter för innovation och anpassning.

 5. Framtidssäkra din investering:
  Genom att uppgradera till Umbraco CMS 13 framtidssäkrar du din webbplats mot föråldring och säkerställer kompatibilitet med kommande förbättringar och tillägg. Genom att omfamna den senaste versionen kan du ligga steget före, anpassa dig till föränderliga branschstandarder och dra nytta av framväxande möjligheter utan krångel med frekventa migrationer eller översynar.

Varför förbättrar Umbraco säkerheten?

Här är några anledningar till varför Umbraco är starkt inriktat på säkerhet:

 • Inbyggd säkerhetsteknik: Umbraco är byggt på .NET och använder inbyggd säkerhets- och autentiseringsteknik från Microsoft. Detta ger en stabil grund för att hantera säkerhetsaspekterna.
  Regelbundna uppdateringar: Umbraco släpper kontinuerligt uppdateringar och ny funktionalitet som förbättrar säkerheten. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att ständigt uppdatera säkerhetsplugin, vilket kan vara fallet på andra plattformar.

 • Proaktivt arbete: Umbraco samarbetar med tredjeparts säkerhetsföretag för att leta efter potentiella säkerhetshål i sin egen lösning. Detta proaktiva arbete hjälper till att hålla plattformen säker.

 • Umbraco Cloud: För användare som använder molnlösningen Umbraco Cloud släpps regelbundna säkerhetsuppdateringar automatiskt. Detta håller din webblösning säker utan att du behöver göra något manuellt.

Sammanfattningsvis handlar uppgradering till Umbraco CMS 13 inte bara om att hålla sig aktuell; det handlar om att låsa upp hela potentialen för din webbplats och positionera ditt företag för hållbar framgång i en ständigt föränderlig digital värld. Med förbättrad säkerhet, bättre prestanda, avancerade redaktörsverktyg och sömlösa integrationer är uppgraderingen en strategisk och långsiktig investering i din digitala närvaro. Vänta inte tills det är för sent - ta steget framåt med Umbraco CMS 13 idag.