BLINKA BLÅ / Digital kommunikationsbyrå i MalmöVarför ska man uppgradera till Umbraco 7?

Är du en av de som sitter i Umbraco 4 och tycker att det ändå funkar ganska bra? Eller kastade du dig över 6:an och ångrade dig lite, man kanske inte ska vara så snabb? Umbracos senaste stabila version var runt 4.7 och nu har de släppt en ny stabil och välfungerande version. Dags att uppgradera!

Vad kan jag som redaktör förvänta mig?

Flexiblare sidmallar

Anpassa mallarnas uppbyggnad som du själv vill. Ibland behöver man flera kolumner, ibland bara en. Ni behöver inte köpa en helt ny sidmall om ni vill ha en förändring i layouten på t.ex. en artikel- eller kampanjsida, välj själva layout när ni skapar den nya sidan.

Stora kontrollbibliotek med gamla puffar – no more!

Nu är det enkelt att lägga upp enkla ”pickers” som snabbt skapar upp dynamiska puffar och kontroller att lägga på kampanj- eller landningssidor. Inget dubbelarbete eller osäkerhet kring vilka puffar du vågar använda eller radera.

Enkelt att hantera mediafiler

Umbraco scalar automatiskt om dina bilder, du kan beskära dem direct i CMS:et och såklart kommer allt att fungera responsivt.

Responsivt redaktörsgränssnitt

Det är inte alltid man sitter vid datorn på arbetsplatsen och måste uppdatera webbsajten. Man upptäcker ett stavfel och vill fixa kvickt. Nu är hela redaktörsgränssnittet mobilanpassat!

Vad kan jag som utvecklare förvänta mig?

Umbraco drivs av senaste framework-versionen av Microsofts .NET plattform 4 och stödjer både gamla webforms och nya MVC.
Dessutom drivs backoffice delen (redaktörsgränsnittet) av Angular JS och Bootstrap CSS. Toppen!

Umbraco erbjuder enkla uppgraderingar via Nuget pakethanterare, vilket ger både dig och kunden en säkrare och stabilare produkt, och i vissa releaser får vi utvecklare flera nya roliga verktyg att jobba med.

Umbraco är helt open source och består av en stor community fullt med hjälpsamma utvecklare och färdiga plugins. Det finns till och med en svensk usergroup på facebook.

 

Fler projekt